Buurtmaaltijden

We hebben nog steeds elke donderdag een buurtmaaltijd, altijd welkom! Vorige week hebben Marokkaanse buren een iftarmaaltijd voor ons bereid, wat later op de avond. Maar de komende tijd is het weer gewoon om 18.15.

Op donderdag 11 april hebben we een info-avond over Overhoop, voor nieuwe gasten en huisvrienden.

Op donderdag 30 mei organiseren we een cursus interculturele communicatie. Later meer info.

Activiteiten kerstmis

De komende kerstdagen kun je vaak terecht bij Overhoop! De buurtwinkel gaat dicht, in de vakantie, maar we hebben wel een paar kerstactiviteiten:
zondag 24 december vanaf 19.00 – kerstviering met muziek en chocomel, samen met de buurtkerk
maandag 25 december 11.00 – kerstbrunch; neem iets lekkers mee!
dinsdag 26 december 18.00 – kerstmaaltijd, iedereen mag iets meenemen

Open podium donderdag 9 november

Donderdag 9 november is er een open podium in de buurthuiskamer van Overhoop! Dat betekent muziek door en voor mensen uit de hele wijk. Iedereen mag zijn muzikale talenten delen, of gewoon lekker komen luisteren. We beginnen ongeveer om 19.30.

Als je zin hebt om mee te eten met de buurtmaaltijd, schuif gezellig aan om 18.15 (gratis).
Adres: Camera Obscuradreef 120.

Als je twee woningen toevoegt, krijg je in Utrecht een rekening van € 54.000

Na drie jaar moeizame gesprekken met de gemeente is het intussen duidelijk dat we er niet meer aan ontkomen: we moeten € 54.000 betalen omdat we twee leegstaande winkels hebben omgezet in sociale huurwoningen.

Is dat terecht? Of wordt gaat hier iets helemaal verkeerd? De gemeenteraad wilde er het fijne van weten en heeft de wethouder vragen gesteld. Maar zijn antwoorden… die roepen eigenlijk alleen maar nog meer vragen op.

Lees hieronder onze brief over de situatie.

Lees verder “Als je twee woningen toevoegt, krijg je in Utrecht een rekening van € 54.000”

Minister Hugo de Jonge op bezoek in Overhoop

Woensdag 16 augustus kwam demissionair minister De Jonge op bezoek in Overhoop. Hij praatte hier met de gemeente, Woonin en BPD over bouwproject de Mix. Tussendoor had hij tijd om zich even te verdiepen in Overhoop en de coöperatieve woonvorm die we hebben gevormd.

En, niet onbelangrijk, hij kwam de moeder van Emma even feliciteren. Die vierde toevallig bij ons haar verjaardag!

foto © Angeliek de Jonge, Algemeen Dagblad

Naaiatelier

Op maandag en woensdag werken Iraanse en Marokkaanse naaisters bij Overhoop aan mooie spullen, zoals schoudertassen, gordijnen of ander naaiwerk. Ze doen ook reparaties op verzoek! Je kunt ze inleveren op woensdag tussen 13.00-15.00. Voor andere tijden of grote opdrachten, bel even met Parvane (06-43980664) of Shima (06-87067287).

Zomervakantie

In de zomervakantie doen we het lekker rustig aan! Dat betekent dat er geen open avonden zijn, en ook geen kringloopwinkel. De buurtkapper blijft aan het werk, maar je moet wel even bellen voor een afspraak.

Vanaf 23 augustus is de buurtwinkel weer open, en vanaf september beginnen de open avonden en buurtmaaltijden weer.

De viering van de buurtkerk is in de zomer ook in Overhoop (dus niet in Burezina). We beginnen om 10.30 en na afloop kun je blijven lunchen.

Do 9 maart open avond met een verhaal over de Europese grens

De Utrechtse Channa (23) leefde een paar maanden met Afghaanse vluchtelingen in Servië die naar de EU willen maar telkens worden teruggeslagen. Uit wanhoop gaan jongeren zelf smokkelen. Wat gebeurt er aan de Europese grens? Wat kunnen wij daarmee? Op de open avond van Overhoop komt Channa vertellen over haar ervaringen.

Lees hier een stukje uit haar dagboek dat onlangs in de media stond, en wees vooral welkom op de open avond! 18.00 maaltijd, 19.30 programma, Camera Obscuradreef 120.

En ook op de andere donderdagen in maart wordt het mooi: een open podium, een bericht uit Oekraïne en een spannende komedie in ons filmhuis. Zie hieronder voor de details.

Lees verder “Do 9 maart open avond met een verhaal over de Europese grens”