Minister Hugo de Jonge op bezoek in Overhoop

Woensdag 16 augustus kwam demissionair minister De Jonge op bezoek in Overhoop. Hij praatte hier met de gemeente, Woonin en BPD over bouwproject de Mix. Tussendoor had hij tijd om zich even te verdiepen in Overhoop en de coöperatieve woonvorm die we hebben gevormd.

En, niet onbelangrijk, hij kwam de moeder van Emma even feliciteren. Die vierde toevallig bij ons haar verjaardag!

foto © Angeliek de Jonge, Algemeen Dagblad

Naaiatelier

Op maandag en woensdag werken Iraanse en Marokkaanse naaisters bij Overhoop aan mooie spullen, zoals schoudertassen, gordijnen of ander naaiwerk. Ze doen ook reparaties op verzoek! Je kunt ze inleveren op woensdag tussen 13.00-15.00. Voor andere tijden of grote opdrachten, bel even met Parvane (06-43980664) of Shima (06-87067287).

Zomervakantie

In de zomervakantie doen we het lekker rustig aan! Dat betekent dat er geen open avonden zijn, en ook geen kringloopwinkel. De buurtkapper blijft aan het werk, maar je moet wel even bellen voor een afspraak.

Vanaf 23 augustus is de buurtwinkel weer open, en vanaf september beginnen de open avonden en buurtmaaltijden weer.

De viering van de buurtkerk is in de zomer ook in Overhoop (dus niet in Burezina). We beginnen om 10.30 en na afloop kun je blijven lunchen.

Do 9 maart open avond met een verhaal over de Europese grens

De Utrechtse Channa (23) leefde een paar maanden met Afghaanse vluchtelingen in Servië die naar de EU willen maar telkens worden teruggeslagen. Uit wanhoop gaan jongeren zelf smokkelen. Wat gebeurt er aan de Europese grens? Wat kunnen wij daarmee? Op de open avond van Overhoop komt Channa vertellen over haar ervaringen.

Lees hier een stukje uit haar dagboek dat onlangs in de media stond, en wees vooral welkom op de open avond! 18.00 maaltijd, 19.30 programma, Camera Obscuradreef 120.

En ook op de andere donderdagen in maart wordt het mooi: een open podium, een bericht uit Oekraïne en een spannende komedie in ons filmhuis. Zie hieronder voor de details.

Lees verder “Do 9 maart open avond met een verhaal over de Europese grens”

Nieuwsupdate november

Het is al heel lang geleden dat we jullie een update hebben gestuurd over hoe het gaat in Overhoop. Het is de hoogste tijd! We zijn al ruim een jaar weer helemaal klaar met renoveren en gericht op wat we willen doen en wie we willen zijn. Niet alleen met elkaar, maar ook met vrienden en buren (op de avonden) en met de gasten die hier tijdelijk in de logeerkamers wonen. We hebben mensen mogen ontvangen uit Iran, Marokko, Ethiopië en Liberia. We hebben met hen al heel mooie en verdrietige en feestelijke momenten meegemaakt en er zijn al mooie vriendschappen gesloten.

Lees verder “Nieuwsupdate november”