Zon, zweet en dakranden

Jullie kunnen vast een voorstelling maken van onze klusweek. Veel water drinken, zweet druppeltjes op ons hoofd en pauzeren onder de bomen. Het was in het gebouw nog goed vol te houden, maar op het dak was het behoorlijk warm.

Woensdag was de dag waarop we hulp kregen van zeventien enthousiaste vrijwilligers, waardoor we ontzettend veel konden doen. Op het dak werd het dakleer door vrijwilligers verwijderd terwijl de mannen van Groenluik zich bezig hielden met het verwijderen van de dakrand. Een pittige klus waar we op het laatste moment toch een hijskraan voor hebben ingehuurd. Het was risicovol, dus de vrijwilligers mochten het gebouw niet meer in. En wat doe je dan met zeventien paar handen? Verven! Als een geoliede machine werden de houten balken in de olie gezet. De andere dagen hadden we minder vrijwilligers, dus hebben we met onze vaste groep veel gesloopt en opgeruimd.

We hopen dat het volgende week onze laatste sloopweek is. De betonnen gevels worden verwijdert, we gaan een nieuwe dakrand maken en er moeten nog veel houten planken in de olie gezet worden.
Vind je het leuk om ons hierbij te helpen? Dan kan je een mailtjes sturen naar klussen@overhoopoverhoop.nl. Wees welkom!