Groene oase

Terwijl we bijna klaar zijn om de boel beneden in te gaan richten, zijn we tegelijkertijd bezig met de tuin. Niet alleen de achtertuin, maar de hele gevel willen we veranderen in een groene oase!

We hebben subsidie gekregen uit de KIEM-regeling om rond ons gebouw zo’n 70 cm bouwzand af te graven en te vervangen voor humusrijke grond. Die grond is de basis voor een lange, dichte haag achter ons huis, die vooral uit inheemse planten bestaat waar veel besjes en bloemetjes aan gaan komen.

Onze tuin is niet zo diep, maar wel héél hoog! We hebben een paar bijzondere boompjes gekocht: een wintereik, een grove den, een meidoorn, een kornoelje, en een prachtige kromme moerbeiboom waar vooral onze oosterse buren warme herinneringen bij krijgen.

Samen met een tuinarchitect die hier aan ons plein woont hebben we een plannetje gemaakt om onze hele gevel vol te zetten met verschillende lagen groen: klimmers zoals kiwi, druif, kamperfoelie, clematis, klimroos, Duitse pijp en jasmijn; boompjes zoals vijg en sering; struikjes zoals bessen; bodembedekkers en bloemen zoals perovskia en akelei; en daaronder een heleboel bollen. Wat je allemaal wel niet kunt doen in een tuinje van 60 centimeter!