Wie zijn wij

Midden op het plein van de Camera Obscuradreef, in Overvecht-Zuid, tussen een aantal vierhoogflats en een rij garageboxen, bevindt zich een bijzondere plek. In dit gebouw, een voormalig winkelblok met bovenwoningen, wonen ongeveer 15 mensen samen onder de naam Overhoop.

We vormen samen een woongemeenschap, gebaseerd op ons christelijk geloof, met mensen uit verschillende culturen en met ruimte voor vluchtelingen. We wonen niet alleen hier, we delen ook het leven met elkaar. Ieder van ons heeft privéruimte, maar we doen veel samen. Niet alleen met elkaar, maar ook met mensen uit de buurt en de wijk daaromheen. We willen een gastvrije plek zijn waar mensen zich thuisvoelen. Soms zelfs letterlijk, in een van de gastenkamers die we speciaal hebben bestemd voor mensen die een tijdje onderdak nodig hebben.

We hebben een kringloopwinkel met kapsalon en we hebben een buurthuiskamer waar we veel activiteiten organiseren. Deze kamer is ook te huur voor vergaderingen!

Op dit moment bestaat Overhoop uit een kerngroep van negen volwassenen en vijf kinderen. Zij delen de visie en het geloof met elkaar. We hebben ook vijf gasten die tijdelijk bij ons wonen en dat kunnen mensen met allerlei achtergronden zijn.

Samen met een heleboel andere mensen uit de wijk vormen we een buurtkerk. Dat is niet een gebouw, maar een soort familie, een familie van mensen uit verschillende culturen die Jezus willen volgen.

Steunen

Wil je ons helpen? Dat kan op een paar manieren. Je kunt iets kopen in onze buurtwinkel of je haar laten knippen. Je kunt onze huiskamer huren voor vergaderingen. En je kunt donateur worden om de gastenkamers blijvend mogelijk te maken!

Een donatie is altijd welkom, op NL02 TRIO 0212 3294 13 tnv Woongemeenschap Overhoop.

Voor meer info, mail frank@frankmulder.info

Wooncoöperatie

situatie voor 2020

Sinds 2020 zijn we met elkaar eigenaar van ons pand. Daarvoor huurden we 12,5 jaar van woningcorporatie Mitros gehuurd. Dit was best een bijzondere stap en daar was een grote renovatie voor nodig van ongeveer een jaar. We zijn de tweede wooncoöperatie van Nederland in de sociale huursector. We zijn allemaal lid van woonvereniging Overhoop en betalen daar huur voor. De vereniging is eigenaar. Dus niemand kan ooit rijk worden van dit vastgoed!

Wie interesse heeft in wooncoöperaties, of in de manier waarop we ons huis zo duurzaam en groen mogelijk hebben gerenoveerd, kan op deze site achtergrondinfo vinden.